Závěrečná výzva Ekotýmu v tomto školním roce!

Školní rok se chýlí ke konci a školní Ekotým si pro vás připravil další a zároveň poslední výzvu.

Tentokrát se jedná o výzvu v rámci Kampaně obyčejného hrdinství, která je součástí projektu Ekoškola. Kampaň se snaží zaktivizovat co nejvíce lidí k různým výzvám podporujícím udržitelný způsob života jednotlivců, domácností i organizací.  Po dlouhých diskuzích jsme společně vybrali výzvu s názvem „Jez zdravě a ekologicky!“.

O co půjde? Během jednoho týdne se budeme snažit omezit pokrmy z masa. Nejde o to přestat zcela jíst maso, protože naše strava by měla být pestrá a vyvážená. Produkce masa, hlavně hovězího, přispívá k produkci skleníkových plynů více než všechna automobilová doprava na této planetě dohromady. Za jeden den bez masa snížíme produkci CO2 o 9,1 kg.

Výzva proběhne 10.16. května. Během tohoto týdne se budeme snažit omezit konzumaci masa. Na konci týdne dané výzvy nám své výsledky (počet zapojených osob a počet dnů bez masa) napíšete buď na Instagram Ekotýmu (@ekotymsgo), nebo na email Lady Štorkové ze 3. C (storkova.lada@sgopava.cz). Malá inspirace pro způsob zápisu vašich výsledků.

V rámci této výzvy určitě vyzkoušíte spoustu nových receptů. Budeme moc rádi, když se s námi o vaše recepty a obrázky kulinářských produktů podělíte. Fotografie a recepty posílejte taktéž na Instagram Ekotýmu, popřípadě Ladě Štorkové z 3. C na email.

Kolik CO2 díky minimalizaci konzumace masa ušetříme za týden?