Z Opavy, z Opavy 4. C jede do Prahy…😊

Naše výprava byla zahájena 25. září v 5.00 na nádraží Opava-východ, odtud jsme vyrazili – směr PRAHA.

Byl to vlastně náš poslední společný výlet, tak jsme byli rozhodnuti si ho opravdu užít.

Program naplánovala naše třídní učitelka Jana Dümlerová opravdu bohatý a pestrý. Získali jsme tolik informací! Ne všechny nám sice utkví v paměti, ale mnohé opravdu ano. A těch kilometrů, co jsme našlapali! Chcete vědět, co vše jsme navštívili, a třeba se nechat inspirovat?

            Prošli jsme Královskou cestu, prohlédli jsme si prostory Senátu České republiky, kde se rozhoduje o naší budoucnosti, ohromil nás chrám sv. Víta a celý komplex Pražského hradu. Večer jsme pak rádi usedli do křesel v Divadle Na Jezerce. Nechali jsem odpočinout naše uchozené nohy, zato jsme zaměstnali mozek. Hra „Naprostí cizinci“ nás k tomu přímo vybízela.

Skvělý průvodce pan Prokeš nás druhý den provedl Židovským městem, jeho informace nebyly zrovna veselé. Prohlídku Starého Města jsme zakončili v České národní bance. Expozice věnovaná penězům opravdu stojí za to. Mimo jiné už teď víme, jak rozeznat falešné bankovky od těch pravých.

Velkým zážitkem pro nás byla návštěva Poslanecké sněmovny, zrovna totiž řečnil Andrej Babiš.

Až budete v Praze, zajděte si rozhodně do chrámu sv. Cyrila a Metoděje a především pak do krypty, kde se ukrývali parašutisté, kteří provedli atentát na Heydricha.

Vše jsme zakončili vyhlídkovou plavbou po Vltavě a viděli tak Prahu zase z jiného úhlu pohledu.

            Tím byla expedice Apalucha – pardon PRAHA zdárně ukončena! Co říct závěrem? Všechno klaplo na výbornou, počasí nám také přálo. Únava na nás byla sice znát, ale z té se vyspíme, a zážitky a nové poznatky, ty nám zůstanou!