Olympijské klání v anglickém jazyce

Když už ne olympiáda v Tokiu, tak alespoň ta z anglického jazyka na Slezském gymnáziu! Známe vítěze školního kola.

Celkem 21 nadšenců tohoto západogermánského jazyka se sešlo ve čtvrtek 14. ledna 2021 v online prostředí Google učebny. Tak měli jedinečnou možnost účastnit se světové premiéry online Soutěže v anglickém jazyce.

Nejdříve všichni soutěžící napsali z pohodlí domova v online formulářích test, který se skládal z poslechu a cvičení na gramatiku a slovní zásobu. Poté sedm nejúspěšnějších řešitelů postoupilo do  ústního kola. Každý postupující vedl samostatný ústní projev na určité téma. Nebojte, objektivnost výběru byla zajištěna, a to náhodným generátorem čísel. Ústní projev byl hodnocen z hlediska několika kritérií, konkrétně výslovnosti, plynulosti, gramatické přesnosti a rozsahu slovní zásoby. Jakmile všichni postupující předvedli své nejlepší výkony, mohlo začít celkové sčítání bodů.

Tento ročník Soutěže v anglickém jazyce byl velmi vyrovnaný, o čemž svědčí listina vítězů. Na třetím místě se totiž shodně umístili ne dva, ale rovnou tři soutěžící! Jsou to Zuzana Kovalčíková (1. A), Jaromír Koflák (3. C) a Natálie Skácelová (2. C). Druhé místo obsadila Leona Drastíková (3. A) a pomyslnou zlatou medaili si díky svému skvělému výkonu vybojovala Ludmila Rosenbaumová (3. B). Děvčata z prvního a druhého místa postupují do okresního kola, které se bude konat v únoru. Přejeme jim hodně štěstí.

Všem soutěžícím děkujeme za účast na první online Soutěži v anglickém jazyce. Vedli jste si opravdu skvěle a už teď se těšíme na příští ročník.