Bouřka ani déšť nám výlet nezkazí

27. června 2024 jsme vyjeli na náš první školní výlet. Sraz byl v 8:10 ráno na východním nádraží – dorazili všichni.

Cesta začala nástupem do vlaku, který nás zavezl k prvnímu cíli do Frýdku-Místku. Následně jsme se pomocí MHD dopravili do muzea Beskyd, kde nás čekaly dvě expozice – výstava římských mincí a výstava přírody Beskyd. Obě byly velice naučné, a to především výstava římských mincí a celkové kultury Říma, díky které jsme si zopakovali a rozvinuli naše vědomosti z dějepisu, a navíc nadchli paní učitelku třídní. Poté jsme využili osobního volna k návštěvě obchodního centra Frýda. Byli jsme i v místním parku Zamilovaných, kde proběhla epická bitva s vodními pistolkami.

Před třetí jsme se opět všichni sešli na nádraží ve Frýdku-Místku a odtud už jsme pokračovali do naší finální destinace, Bašky. Do kempu jsme došli z nádraží tak tak před hrozivou bouřkou kolem půl čtvrté. Této bouřky se však mnozí vůbec neobávali a rozhodli se vrhnout do deště, který cesty v kempu proměnil v divoké řeky. Po chvíli čvachtání venku se všichni běželi usušit, ale odnesli si z toho nezapomenutelné zážitky.

K večeru byl čas na hry, které jsme si ve skupinkách předem připravili. Kvůli počasí však nebylo možné hrát všechny, a tak jsme večer strávili všichni pospolu na jednom pokoji hraním těch slovních. V půlce se přidaly dokonce i paní učitelky, které se při hře také dobře bavily.

Kolem deváté večer se sraz na pokoji rozpustil a nastal čas na pořádnou srandu. I za nepříznivých podmínek jsme se rozhodli kolem desáté večer podniknout výpravu po kempu zakončenou dlouhou noční schovkou, která rozhodně měla něco do sebe. Hrálo se totiž na pikolu a při běhání v dešti se mnozí nechali strhnout k zemi do bahnité koupele.

Ráno některé z nás vzbudil budík, jiným stačilo silné sluneční světlo. Do tři čtvrtě na deset jsme se balili a vyklízeli chatky a v deset jsme byli připraveni k odchodu. Rychle jsme se stavili na snídani v lokální pekárně a potom už jen hurá na vlak. Cesta zpět do Opavy, i přes malé komplikace s jízdenkami, proběhla nakonec dobře.

Je úžasné, jak se i přes nepříznivé podmínky dokážeme skvěle bavit a taky jak skvělý kolektiv máme. Děkujeme našim učitelkám, že na nás pečlivě dohlížely a zapojily se do her. Určitě se jako celá třída shodneme, že tohle byl jeden z nejlepších zážitků za celý první ročník.