Výlet 1. A do Rožnova pod Radhoštěm

20.–21. června 2024 jsme se my, žáci 1. A, za úžasného doprovodu paní učitelky Weiglhoferové a pana učitele Urbanského zúčastnili školního výletu v malebném městečku Rožnov pod Radhoštěm.

Cestou tam se nám moc nedařilo – kvůli výlukám se nám spoje posunuly, a tak jsme na místo dojeli o hodinu později.

To nás ale nezastavilo. Po příjezdu jsme se ubytovali na hotelu Bečva. Ve dvě hodiny odpoledne jsme se vydali do Valašského muzea v přírodě. To mělo tři části – dřevěné městečko, mlýnskou dolinu a valašskou dědinu. Obeznámili jsme se tedy s historií Valašska a poznali, jak jeho obyvatelé žili. Večer jsme měli vlastní prostor pro to poznat centrum Rožnova nebo si po celém dni odpočinout na pokoji.

Druhý den v 8.30 už jsme vzorně stáli před hotelem. Odevzdali jsme pokoje a vydali se za dalším dobrodružstvím. Tím byla návštěva Světa kamenů a výrobny svíček ve firmě Unipar. Na naší první zastávce jsme nakoupili dárky domů a dostali zadání týmové aktivity. V rámci toho jsme po skupinkách vystoupali na Jurkovičovu rozhlednu nebo třeba navštívili Málkovu čokoládovnu, která se nachází vedle známého rožnovského pivovaru. Vyšlo nám krásné počasí, ačkoliv velké horko pro nás taky nebylo úplně nejlepší. Ve výrobně svíček jsme pak mohli vidět, jak proces výroby probíhá, a zkusit nabarvit vlastní svíčku.

Cesta zpět už proběhla tak, jak měla, bez jakýchkoliv problémů a výluk. Výlet jsme si všichni užili a už se těšíme na další.