Návštěva ze severu Španělska – domácí mobilita Erasmu+

Týden plný aktivit, výletů, workshopů a zábavy si užili nejen Španělé z Arzúy, ale i naši učitelé a žačky.

Od neděle 5. do pátku 10. května 2024 jsme díky programu Erasmus+ hostili na naší škole žáky ze severního Španělska. Studentky SGO z prvního ročníku nabídly každému ze Španělů „náhradní“ rodinu, ve které spolu s rodiči trénovali angličtinu a španělštinu a dozvěděli se něco ze života svých hostů.

Program domácí mobility probíhal na různých místech v Opavě a okolí a všem se velmi líbil. Studenti navštívili Velký svět techniky v Dolních Vítkovicích, kde se dozvěděli různá zajímavá fakta o sobě a svém okolí, či Arboretum v Novém Dvoře, kde poznali nové druhy rostlin a botanický zážitek zakončili zdravým piknikem. Dále se tato skupinka zúčastnila několika hodin s našimi žačkami a jako na každé mobilitě si i naše skupina prošla zámek a zámecký park v Hradci nad Moravicí. Během pestrého vyprávění jsme se od studentek dozvěděli zajímavosti z historie a výlet zakončili obědem v Belarii.

Celý program byl zaměřený na udržitelnost, proto si každý student domů odvezl např. voskovaný potravinový ubrousek.

Věříme, že jak naši, tak i zahraniční studenti si mobilitu užili a už se těší na další příležitosti, které jim přináší zapojení do programu Erasmus+.