Pražský mezinárodní maraton za účasti žáků Slezského gymnázia

Slezské gymnázium se může pyšnit dalším skvělým úspěchem! Tentokrát se žáci naší školy zúčastnili slavného Pražského maratonu, který se konal 5. května 2024 a kde jinde než v Praze.

Trasa závodu nabídla všem závodníkům výhledy na historická místa Prahy. Tým složený z žáků různých ročníků se společně postavil výzvě maratonu, jmenovitě to byli: Eliška Slaninová, Ema Zajícová, Karolína Klechová, Lukáš Vyležík, Matouš Hnízda, Jakub Kokoř, Viktor Sůra, Jan Gryc, Jakub Hanzlík a Robert Kašný.

Štafetový běh představuje zvláštní formu soutěže, kde se jednotlivci střídají v běhu na předem určených úsecích. Ačkoliv každý běžec měl svůj úsek, atmosféra pražského maratonu je neminula. Start za zvuku symfonické básně Vltava, tisíce diváků, to nelze slovy vyjádřit, to se musí zažít. Na startu celého závodu bylo přes 8500 běžců z různých zemí světa a mezi nimi třicítka školních štafet. Naše škola se ve startovním poli neztratila, ale na stupně vítězů to tentokrát nestačilo.

Samozřejmě, není to jen tak postavit se na start takového závodu, školní tým se musí kvalifikovat v krajském kole. To se nám podařilo a tím jsme si zajistili zmíněnou účast na Pražském maratonu.

Tak snad zase příští rok! Závod bude ještě velkolepější, protože se bude jednat o jubilejní 30. ročník.