Turnaj opavských středních škol ve florbale

Florbal je stále populárním sportem. Na konci března a začátku dubna se odehrály turnaje chlapců a dívek z opavských středních škol v tomto sportu.

Chlapci

Dne 27. března 2024 se v hale Slezského gymnázia konal turnaj středních škol, kde měla i naše škola chlapecký tým.

Od rána zde probíhala bitva o postup ze skupiny, do které byly kromě našeho mužstva zařazeny i týmy z Mendelova gymnázia, Středního odborného učiliště stavebního a Střední školy stavební.

V prvním zápase jsme vyzvali Střední odborné učiliště. Začátek zápasu jsme zvládli dobře, vstřelili jsme první gól, ale vzápětí jsme nedokázali zastavit hráčské individuality soupeře a zbytek zápasu tahali za kratší konec.

Ve druhém zápase proti Střední škole stavební jsme spoléhali jen na defenzivní hru a podlehli i dalšímu soupeři.

Třetí zápas bylo derby opavských gymnázií, v němž se hrálo nahoru dolů. Rozhodly až poslední okamžiky zápasu, kdy jsme obdrželi rozhodující gól, a tak bohužel prohráli i poslední zápas.

Tento ročník skončil pro chlapce bohužel bez postupu ze skupiny.

Po odehrání zápasů v základních skupinách se v hale sešli postupující i z dalších skupin a odstartovalo zde play-off, které rozhodlo o nejlepších týmech:

1. Střední škola průmyslová a umělecká

2. Střední škola stavební

3. Střední odborné učiliště stavební

Dívky

Ve čtvrtek 4. dubna 2024 se studentky Slezského gymnázia zúčastnily okresního finále florbalového turnaje středních škol. 

Holky hrály tělem i duší, ale ve třetím utkání již nestačily. O výsledku posledního zápasu rozhodly až nájezdy, kde jim štěstěna bohužel  nepřála, a  nakonec vyšly z tělocvičny Obchodní akademie s bramborovou medailí. 

K zaslouženému 4. místu moc gratulujeme a přejeme mnoho sil do příštích let!