Lyžařský výcvikový kurz 1. A a 1. B

Třídy 1. A a 1. B se ve dnech 11.–16. února 2024 zúčastnily lyžařského výcviku na Malé Morávce a Ski areálu Karlov.

Report ze zimního ozdravného pobytu

Žáci měli na výběr, zda se chtějí zdokonalit v lyžování nebo raději preferují snowboard. Jako doprovod s nimi vyjeli pedagogové Mgr. Hertlová, Mgr. Podrazká, Mgr. Kollár, Mgr. Král a Mgr. Rojek. Program byl rozmanitý a nuda nás tedy nikoho netrápila. Na pořadu dne byly i večerní přednášky, například o bezpečnosti na svahu, a nechyběl ani společenský večer, kdy si žáci pro ostatní připravili zajímavé aktivity. Zúčastnili jsme se výletu na Praděd, a to na běžkách. Tam se na nás štěstí usmálo, měli jsme tak pěkné slunečné počasí a běžkování se nám tím všem zpříjemnilo.

Sněhové podmínky na svahu nebyly vždy úplně příznivé, ale to bychom nebyli my, abychom se s tím nepoprali. Pobytu na horách jsme využili, co to jen šlo, a i přes nedostatek sněhu jsme si to užili. Stmelilo nám to kolektiv a lépe jsme poznali také své učitele. 

Lyžování na blátě

11.–16. února 2024 jsme i my, žáci 1. B, vyjeli na lyžák, kterého se dočká každý první ročník na SGO. V neděli v čase oběda jsme se ubytovali v hotelu v Karlově pod Pradědem, který jsme mohli využít kvůli dočasnému uzavření chaty, kam normálně jezdí ostatní třídy. Byli jsme vděční za dobré jídlo a vybavenější pokoje, (jen večerka mohla být trochu později 🙂 ).

Kvůli nepřízni počasí jsme šli na svah až další den. Byli mezi námi zkušení lyžaři, jiní z nás stáli poprvé na lyžích a další se rozhodli pro snowboard. I když to mnohým z nás přineslo spoustu pádů a modrých kolen, nikdo se nevzdával.

Večery byly naplněné přednáškami, které nám připravili učitelé, sportovními aktivitami v tělocvičně, plaváním či společenským večerem, na který si jednotlivé týmy připravily hry pro ostatní spolužáky i učitele.

Také jsme se jeden den vydali na Praděd běžkovat. Tam, oproti našim sjezdovkám, sníh opravdu nechyběl. Běh nahoru byl náročnější, dolů už to jelo jako po másle a občas dalo zabrat udržet se na nohou. Abychom doplnili síly a taky se trochu zahřáli, zastavili jsme se na Švýcárně a tam si dali horký čaj.

Ti, co lyžovat nebo jezdit na snowboardu neuměli, se vrátili domů už skoro jako zkušení a ostatní se určitě přiučili něco nového. Ačkoliv jsme chvílemi jezdili na něčem, co se spíše podobalo břečce než sněhu, i tak jsme si pořádně zalyžovali. Náš lyžák však určitě nebyl jen o sportu, ale především o spoustě zážitků, dobrodružství a společném prožívání a také byl naplněn radostí a zábavou, na kterou budeme všichni vždy rádi vzpomínat.