Help P3 přináší informace na základní školy

Ve čtvrtek 1. února 2024 se naši Helpáci vydali na opavskou základní školu na Otické ulici šířit povědomí o problematice poruch příjmu potravy.

Přednášky byly zaměřeny na vysvětlení jednotlivých typů poruch příjmu potravy včetně například ortorexie či bigorexie, o kterých mnoho lidí dosud bližší informace nemá. Žákům jsme přiblížili, jak se jednotlivé poruchy projevují a jaké následky jdou ruku v ruce s nimi. Pomohli jsme jim také pochopit, jak tyto faktory mohou ovlivnit každodenní život jednotlivců, kteří tímto trpí.

Mimo jiné jsme kladli důraz na podporu pozitivního vnímaní sebe samotného a v neposlední řadě také na to, jak si vytvořit zdravé stravovací návyky ukázkou, jak by měl vypadat optimální „zdravý talíř‘“. Víme, že pro spoustu lidí je vytvoření vyváženého jídelníčku oříškem, proto jsme v prezentacích také cílili na nezbytné informace a zajímavosti, bez kterých by se to zkrátka neobešlo. Věděli jste například, že každodenní připomínky našich rodičů, které jsme slýchávali již v útlém věku, zda jsme si vzali ovoce nebo zeleninu, nebyly jen tak a že správně bychom měli denně přijmout až 200 g ovoce a 400 g zeleniny?

Našimi přednáškami získalo více než 120 žáků širší vhled do tohoto tématu a zároveň si mohli prohloubit informace, které už snad věděli. Ze strany navštívené základní školy nechybělo vřelé přivítání našich studentů formou občerstvení všeho druhu. Za celou akci jsme moc vděční a těšíme se na další spolupráci!