Fakultní kolo překladatelské soutěže

V pátek 5. ledna 2024 se osm děvčat ze Slezského gymnázia vydalo na Univerzitu Palackého v Olomouci, aby se zde popralo s fakultním kolem překladatelské soutěže.

Sešly jsme se v 6.20 v opavské nádražní hale a vyrazily směr Olomouc, kam jsme dojely něco málo po osmé a vydaly se téměř přímou čarou na zdejší Filozofickou fakultu. I když jsme si nejprve stěžovaly, že jsme dorazily o necelou hodinu dříve, místa k sezení nám pak přišla vhod.

Vybraly jsme si číslo, které sloužilo jako náš přihlašovací údaj (některé z nás si své číslo zvolily podle učeben na SGO 🙂 ). Pak nás rozesadili do počítačových učeben, kde jsme měly během dvou hodin přeložit jeden umělecký a jeden odborný text. V učebnách jsme se musely poprat s trochu zastaralejší technikou a problémy s přihlášením.

Po uplynutí času nám nezbývalo nic jiného, než se vydat vlakem zpět. Cestou na nádraží jsme si vyměňovaly naše pocity a dojmy. Naštěstí jely všechny vlaky včas a my tak nemusely nikde mrznout.

Všichni zúčastnění mají možnost jet na slavnostní vyhlášení a následný rozbor překládaných textů. Tato akce proběhne 26. 1. 2024 na stejném místě.

Těšíme se na další překladatelské výzvy.