Vánoční zpívání aneb Vánoce dorazily na SGO

Ve čtvrtek 21. prosince odstartovala na Slezském gymnáziu vánoční sezóna. Jak? No přece každoročním zpíváním na schodech, jehož námětem byly letos vánoční filmy a pohádky.

Stalo se již tradicí, že žáci (a v posledních letech často i učitelé) nelitují svého volného času a již od listopadu se scházejí s cílem nacvičit hudební pásmo, kterým přispějí k šíření vánoční pohody. Tento jedinečný koncert je takovým jejich malým dárkem pro spolužáky i kolegy.

Letos se repertoár zaměřil na písničky, které řada z nás zná z oblíbených filmů s vánoční tematikou. Mohli jsme tak slyšet klasické pecky jako Neckářovu Půlnoční a Cohenovo Hallelujah. Na řadu přišly i české písně známé z pohádek Anděl páně nebo Dvanáct měsíčků. Nakonec všemu dodaly šmrnc ještě songy z kultovních filmů Láska nebeská a Sám doma. Hlavním sbormistrem a ladičem hlasů byl Mgr. Ondřej Pika, vydatně mu však pomáhal i Mgr. Roman Rojek. Průvodní slovo si již tradičně vzala na starosti Mgr. Magda Hrstková, která na konci programu popřála všem pohádkové Vánoce.

Nezbývá než s ní souhlasit – ať jsou vaše Vánoce tím dlouho očekávaným happyendem celého letošního roku. Užijte si výzdobu, pochutnejte si na cukroví, radujte se z dárků a především buďte s lidmi, které máte rádi. A kdyby nešlo všechno podle plánu, nezoufejte. Po vzoru filmových hrdinů to berte s humorem, jednou z toho bude skvostná historka.

Hodně štěstí, lásky, zdraví a úspěchů v roce 2024.

Tým SGO