Expedice na sněhu

Za dalším dobrodružstvím se vydala skupina „dofáků“ z 1. C, kteří měli to štěstí, že mohli na horách využít opravdu štědré sněhové nadílky. 

V neděli 10. prosince byla nachystána „na značkách“ další skupina dofáků, která tak i ukončila expediční sezónu pro rok 2023. Nehledě na teploty pod nulou, silný vítr a padající mlhu se skupina s opravdovým elánem vydala na cestu. Stoupání bylo ve sněhových závějích skutečně náročné. Na vrchol hory se naši dobrodruzi dostali až za tmy, ale i tak se shodli, že zimní výstup stál za to. 

Druhý den počasí již přálo více. Nicméně zmatek v orientaci a turistických značkách, stejně tak jako sjezd na igelitových pytlích z kopce dolů způsobil drobné prodloužení trasy. 🙂 Hladoví a příjemně unavení akorát stihli naplánovaný vlak zpátky domů a teď už mohou jen přemýšlet, kam se vydají za dobrodružstvím příště.  

Že byste také rádi zažili takové dobrodružství? Že jste o DofE ještě neslyšeli? Že byste se chtěli přidat? Neváhejte a přijďte o velké přestávce do učebny 141, případně se obraťte na paní učitelky Hertlovou, Římanovou nebo Kopťákovou.