Úspěšná expedice žáků Slezského gymnázia na Pustevny a Velký Javorník

Slezské gymnázium se může pochlubit skvělým týmem mladých dobrodruhů, kteří nedávno dokončili náročnou expedici v rámci programu DofE (Duke of Edinburgh’s Award) na Pustevny a Velký Javorník.

I přes nepříznivé počasí se žáci nevzdali a ukázali, že jsou skvělým příkladem odvahy, vytrvalosti a týmové spolupráce. Expedice, která probíhala v termínu 10. a 11. listopadu, se setkala s velkými výzvami v podobě deště a chladného počasí. Přestože mnozí by možná raději zůstali v teple svých domovů, odvážní žáci Slezského gymnázia se postavili tváří v tvář nástrahám přírody. Pustevny a Velký Javorník, známé svou nádhernou přírodou a horskými stezkami, se pro žáky staly terénem výzvy.

Během cesty museli žáci překonávat nejen náročná stoupání a strastiplné podmínky, ale také si poradit s tím, jak udržet dobrou náladu a motivaci v situacích, kdy se bojovalo s chladem a deštěm. To všechno bylo součástí výzvy a příležitosti, jak prohlubovat dovednosti, které žáci získali v rámci programu DofE.

Hlavním cílem expedice bylo provedení dotazníkového šetření na Pustevnách. Žáci si tak nejen fyzicky vyzkoušeli náročné prostředí, ale také rozvíjeli své schopnosti v oblasti výzkumu a sběru dat. Tato část expedice byla spojením jejich teoretických znalostí s praktickým uplatněním.

Naše skvělá expedice ukázala, že i v nepříznivých podmínkách lze dosáhnout vynikajících výsledků a posílit týmového ducha. Žáci Slezského gymnázia nám připomněli, že skutečný význam dobrodružství spočívá ve schopnosti překonat sám sebe a společně dosáhnout stanovených cílů.