Jak se stát moderátorem aneb Beseda s Terezou Krumpholzovou

Ve čtvrtek 19. října 2023 jsem se zúčastnila přednášky bývalé studentky Slezského gymnázia a aktuální zaměstnankyně České televize Terezy Krumpholzové.

Zvána jsem byla společně s dalšími studenty třetího a čtvrtého ročníku, kteří navštěvují jazykový a literární seminář pod vedením paní učitelky Weiglhoferové. Nejvíc se mi líbilo, že přednáška nebyla pojatá nějak obzvlášť vážně a přehnaně strukturovaně, ale její hlavní část tvořily odpovědi na naše otázky. Paní Krumpholzová má za sebou již desetiletou praxi jako moderátorka, zabývá se především zdravotnickými a sociálními tématy. Myslím, že dozvědět se informace ze zákulisí televize bylo zajímavé nejen pro nás, kteří podobnou budoucí profesní dráhu zvažujeme, ale pro všechny zúčastněné. Kromě toho, jakými cestami se ke své práci Tereza dostala, vtipných historek a momentů, které nastaly před kamerou, jsme se bavili například také o možném vyhoření, o celém procesu vzniku reportáže krok za krokem, o tom, jak je taková práce psychicky a časově náročná, co všechno obnáší a jaký se klade důraz na dokonalost před televizními obrazovkami, především u žen.

K mé velké lítosti jsme kvůli přednášce přišli o dvouhodinovku tělocviku, ale v tomto případě si myslím, že nikoho neurazím, když podotknu, že to byl daleko lépe strávený čas. 😊