Nad skládankami

Úterý 24. října přineslo další ročník Mezitřídní soutěže ve skládání puzzle. Zapojily se týmy všech tříd 1. až 3. ročníku.

Ve 13 hodin jsme se v učebně 206 pustili do losování. Jako obvykle přiřkl neúprosný los týmu právě tu krabici, kterou si jeho členové přáli nejméně. Nezbylo ale nic jiného než zatnout zuby a při spuštění časomíry se na to vrhnout. Taktiky byly různé – někteří na to šli tak říkajíc z vnějšku a vytvořili rám obrázku, jiní skládali jednotlivé motivy, které spojovali do větších celků. Další se nezalekli klenuté modré oblohy, ale jejich sousedé si nebe nechávali až na konec.

Zvítězit však mohl jen jeden tým. Nyní už odtajníme, kdo pro svou třídu vyhrál sladkou odměnu:

1. místo s časem 1 hodina 7 minut a 30 vteřin patří družstvu 3. C ve složení Amelie Nela Kohutová, Eliška Venclíková a Ema Vontrobová.

2. příčku získalo časem 1 hodina 16 minut a 15 vteřin družstvo 2. C – tuto třídu zastupovaly Leona Halašková, Alice Kozáková a Klára Moťková.

Bronzový stupínek si časem 1 hodina 24 minut a 30 vteřin vysoutěžilo družstvo 3. B, které vytvořily Eliška Doleželová, Klára Metelková a Laura Pavlíčková.

Vítězům blahopřejeme a ostatní si zaslouží náš obdiv za nasazení, s nímž se do skládání pustili. Klobouk dolů před týmem 2. A (Daniel Mareta, Samuel Ontkóc a Kristi West), který nelitoval času, a přestože už nebyla naděje na umístění, svou skládačku sestavil do „předposledního“ dílku.