DofE expediční sezóna zahájena!

V pátek 20. října skupinka prvních dobrodruhů zahájila nejen svoji cestu v programu DofE, ale i celou sezónu expedic letošního školního roku (a že jich nebude málo). Kdo jsou ti odvážní a kam mířily jejich kroky?

Výprava byla složená z žáků 1. B, a přestože se v programu teprve rozkoukávají a začínají plnit své stanovené cíle, byli na expedici výborně připraveni a vše zvládli bez ztráty kytičky.

Cílem byla turisty hojně navštěvovaná nejvyšší hora Moravskoslezských Beskyd – Lysá hora. Znalci mezi námi jistě potvrdí, že výstup na Lysou patří mezi ty náročnější. To naše studenty ovšem neodradilo. Ba naopak. Dlouhé stoupání začali již ve Frýdlantu nad Ostravicí a závěrečné výškové metry překonali na náročné žluté turistické trase, vše s grácií a elánem. Pro některé ze skupiny to byl dokonce prvovýstup. My však věříme, že ne poslední.

Přespání na nejvyšší hoře má nespornou výhodu. A to, že druhý den už prostě do kopce jít nemůžete. 🙂 Expedičníci tak mohli druhý den v klidu vyrazit dolů, do údolí, se zastávkou v pseudokrasové Ondrášově jeskyni.

Už ve fázi příprav, tak i během expedice samotné skupina skvěle spolupracovala. Členové se podporovali navzájem, měli rozdělené role a každý přijal zodpovědnost za konkrétní úkol. Všichni si tak mohli expedici opravdu užít, zažít něco nového, dozvědět se zajímavosti z oblasti, která je v podstatě za humny, a jako třešničku na dortu si dokázat, že „na to mám“. 🙂

Že slyšíte o DofE poprvé? Že se vám zdá program zajímavý? Že byste se rádi stali součástí DofE rodiny? Že si také chcete dokázat, že na to máte? Tak neváhejte a přijďte každou úterní velkou přestávku do učebny 141 zjistit víc. Těšíme na Vás!