Prolij svou krev s SGO!

Ve dnech 11. a 19. října se uskutečnila bohulibá akce skupinového dárcovství krve. V návaznosti na třicetileté výročí Slezského gymnázia bychom v letošním školním roce rádi darovali v součtu 30 litrů krve, což znamená získat nejméně 60 dárců. A jak jsme si vedli?

Jsme v polovině. Podzimního darování krve se účastnilo celkem 32 žáků a učitelů, mezi kterými byli i prvodárci. Jejich zkušenost popisuje Anna Ryžová z 4. A takto:

Ve středu 11. října ráno se žáci čtvrtého ročníku spolu se svými učitelkami paní Dümlerovou a paní Kopťákovou setkali před transfuzní stanicí v opavské nemocnici za účelem darovat krev. Po chvíli čekání, testovacím odběru,  prohlídce u lékaře a pěti vypitých sklenicích čaje jsme byli připraveni na samotný odběr. S příjemným nemocničním personálem to šlo jako po másle. Bez větších komplikací nám každému bylo odebráno 450 ml krve a po chvíli čekání, kdy na nás sestřičky dohlížely, zda jsme v pořádku, jsme byli s dobrým pocitem propuštěni. A za čtvrt roku znovu!

Ne za čtvrt roku, ale v měsíci březnu 2024 budete mít příležitost znovu. Proto neváhejte a příště pojďte s námi, protože: „Darovat krev je normální!“