Historicky první aukce výtvarných děl na Slezském gymnáziu

Slezské gymnázium slavilo v těchto dnech 30 let své existence. A jak lépe slavit než nezapomenutelnou událostí spojující umění, kreativitu a podporu talentovaných žáků?

Historicky první aukce výtvarných děl, která se 6. října konala v prostorách učebny výtvarné výchovy, byla právě takovým okamžikem, který zanechal stopu v srdcích všech zúčastněných. Celý projekt probíhal pod taktovkou Michaely Nové, učitelky výtvarné výchovy, a Karin Římanové, která s grácií aukci vedla. Organizátorky si daly za cíl nejen získat finanční prostředky pro podporu dalších uměleckých projektů, ale také vzbudit v srdcích žáků, učitelů, rodičů a přátel školy lásku k umění.

V učebně výtvarné výchovy bylo vystaveno 19 jedinečných děl, která vznikla pod rukama nadaných žáků. Jejich díla a autory si můžete připomenout v sekci žákovské galerie.

Celá aukce byla provázena vzrušením a adrenalinem. Žáci, učitelé, a dokonce i rodiče měli mezi díly své favority. Chvíle, kdy aukční místnost rezonovala hlasitým hukotem a potleskem, byly nezapomenutelné. U některých děl došlo doslova k souboji zájemců a vydražená částka skoro vyrážela dech.

Chtěli bychom poděkovat těm, kteří si díla zakoupili a podpořili tvůrčí rozvoj naší školy. Velké díky patří také našim talentovaným umělcům i Tomáši Kupkovi za jeho reportážní fotografie z akce. Jeho objektiv zachytil emoce celého odpoledne.

Tato událost není jednorázovým projektem. Plánujeme brzy akci zopakovat, aby umělecká tradice na Slezském gymnáziu pokračovala a rostla i nadále. Takže se můžeme těšit na další vzrušující aukci, která opět spojí talent, vášeň a podporu v jedinečném uměleckém zážitku.