The OMG a hosté zaváleli v Klubu ART

V pátek 6. října se v Klubu ART uskutečnil koncert kapely The OMG složené (většinově) z pracovníků a absolventů Slezského gymnázia. Tentokrát je na pódiu posílili i speciální hosté. Reportáž nadšeného posluchače najdete v tomto článku.

Pátek 6. října byl pro mnohé z nás náročným dnem, kdy jsme na Slezském gymnáziu vítali absolventy, uchazeče o studium i opavskou veřejnost a připomínali jsme si to, že naše škola slaví letos 30 let své existence. Poté, co se dveře školy večer uzavřely, měli jsme díky kapele The OMG možnost skvěle zrelaxovat.

Musím říct, že koncert The OMG a jejich hostů byl nesmírně obohacující, a to nejen proto, že mě při hitovce Ironic v podání Elišky Celtové napadl námět na skvělý pracovní list do hodiny angličtiny. Načerpala jsem z písní řadu důvodů k životnímu optimismu. Například, že vlastně nevadí, když máš boky jako skříň, což nám s gustem vysvětlila Adéla Tomanová. Díky interpretce Silvii Hříbkové už víme, že nemá cenu hýčkat zlomené srdce, i když jsou rána tak prázdná. Mnohem lepší je nazout boty proti lásce a odkráčet středem. Radim Frič sice naznačil, že to nebude také ľahké, ale Petr Cieplý slíbil  happyend, takže nezoufám. Udělali jsme si také jasno v tom, že z hlediska výběru povolání je lépe vyučit se klempířem či kominíkem, nikoli dlaždičem, neboť tím bychom se připravili o možnost absolvovat low-cost vyhlídkový let.

Na přípravě koncertu se samozřejmě podíleli i další hudebníci, kteří nelitovali času a podpořili celkový zážitek svými mnoha talenty – instrumentálním mistrovstvím, pěveckými výkony, básnickým nadáním a moderátorskými schopnostmi. Za všechny bych ráda zmínila Barboru Larischovou, která během večera pohladila publikum po duši mnoha lyrickými písněmi. Při koncertu jsem si znovu uvědomila, že zázrak hudby spočívá v tom, že oslovuje úplně všechny, dokonce i hudební analfabety, jako jsem já. Hudba rezonuje uvnitř nás, vymetá smutky, odemyká dveře našich emocí a učí nás vnímat krásu a hudebnost jazyka.

A nakonec malá douška pro zasvěcené:

„Páni, případně paní, přijměte poklonu: pekelně podařené představení, prostě paráda. Potajmu posmrkávám, pohlcena pozitivními pocity. Plánujte pomalu příští performanci! Přijdu.“