Chybělo trochu toho sportovního štěstí

            Atletické soutěže mezi středními školami jsou vždy událostí, která spojuje mladé nadějné sportovce, přináší vzrušení a rivalitu na stadiony a vytváří nezapomenutelné zážitky. Opava se stala epicentrem bojů okresního a krajského kola, kde nesměla chybět ani družstva Slezského gymnázia.

            Náš cíl byl jediný, postoupit na MČR! Podařilo se nám to? Družstvo dívek vyhrálo okresní kolo a postoupilo do krajského finále, které se konalo 26. září. Chlapcům se bohužel postup nepodařil, obsadili v okresním kole pěkné 3. místo.

            Hurá, jsme v kraji … první nástraha v bojích o republikové finále náš čekala v podobě absence nemocných atletek, ale nevadí, zkusíme se poprat o postup i takto. Holky byly odhodlány nechat na atletickém oválu duši. V úvodních disciplínách 60 m, 800 m a 200 m se nám podařilo podat standardní, ne-li lepší výkony. Sledovaly jsme netrpělivě průběžné pořadí a počítaly bodové zisky, vše vypadalo nadějně a už jsme se viděly na MČR. Ale pak nastal velký zářez na skoku do dálky, 4 nezdařené pokusy, žádný zápis, žádné body … naše naděje skončily. Na kraji až 4. místo, bohužel. I to se někdy stává, i toto jsou stránky sportu!

            Musíme přiznat, že nás to mrzí, bojovaly jsme. ALE příští rok je taky atletika a můžeme vše napravit.

            Kdo nás reprezentoval? Družstvo dívek nastoupilo ve složení: Eliška Slaninová, Kateřina Pavlíčková, Kateřina Valečková, Anna Hudečková, Sofie Racko, Ema Vontrobová, Eliška Křempková, Laura Burešová, Emma Zajícová, Ema Vocetková, Karolína Klechová a Jana Onderková.

            Děkuji za reprezentaci, bojovnost.