Ich bin ein Berliner

So jetzt fahren WIR!

Dne 12. září 2023 ve 23.30 jsme se vydali za poznáním Spolkové republiky Německo. Cesta byla velmi namáhavá, ale ne tak jako přechod mezi východním a západním Berlínem, který jsme sice taky absolvovali, ale bez vertikálního převýšení.

U a S Bahnem jsme proletěli celé město a všechny Sehenswürdigkeiten. Zhlédli jsme Bahnhof Grunenwald, který býval plný smutných odjezdů bez návratů, a zámeček Wannsee, kde se o těchto odjezdech rozhodlo. Ale i přesto jsme se na chvíli cítili jako v pohádce, navštívili jsme totiž Cecilienhof, sídlo princezny Cecílie, ale hlavně místo konání Postupimské konference, kde se rozhodovalo o osudech Evropy. Ještě v ten den jsme spatřili krásy Sanssouci, pruské obdoby zámku Versailles.

Naše vzducholoď ztroskotala na tropickém ostrově, a tak jsme zde museli strávit noc. Unášeni divokou řekou jsme narazili na dobré místo k přenocování a za menší poplatek rozložili základní tábor. Poháněni touhou po kráse jsme vyrazili směr Drážďany. Pod hradbami se ale nekonalo žádné krveprolití, tak jako v historii, nýbrž výstup z Reisebusu. Uchváceni pohledem na klasicistní stavby jsme si ani neuměli představit, jaké krásy nás teprve čekají v galerii. Jedno slavné jméno za druhým, krása střídající nádheru. A nakonec chvíle osobního volna na poslední nákupy a odjezd zpět do rodného kraje.

Auf Wiedersehen