Léto v Bretani

Studenti francouzštiny mají možnost vyjet o letních prázdninách na pracovně-kulturní pobyt do francouzské Bretaně. Letos této možnosti využily Valérie a Anastázie. Jaká byla jejich zkušenost?

Stázka: 

V průběhu prázdnin jsem měla možnost zúčastnit se stáže ve francouzské Bretagni jako fille au-pair. Vždy mě francouzská kultura lákala, takže jsem se také jako velká milovnice cestování s nadšením rozhodla tuto možnost využít. Byla jsem velmi příjemně překvapená vřelým přijetím rodiny. S dětmi jsme si na sebe sice museli chvíli zvykat, ale nakonec jsme si vybudovali krásné vztahy. Naučila, ochutnala a viděla jsem mnoho nových věcí. Jsem za tuto zkušenost vděčná. 

Valča:

V červnu se mi naskytla příležitost letní brigády ve Francii jako au-pair v bretaňské rodině. Neváhala jsem a 10. července jsem odletěla za rodinou. Celý pobyt proběhl bez problémů, a i přes jazykovou bariéru jsme si s dětmi k sobě našli cestu a stali se z nás dobří kamarádi. S rodinou jsem v kontaktu a do budoucna mám možnost je znovu navštívit. Hodnotím zkušenost i přes malé nedostatky jako nejlepší zážitek v životě a nelituji, že jsem tam jela.