HELP P3 – nejen o zdravém životním stylu

Pro projekt Help P3 byl školní rok 2022/23 stěžejním, protože se naše práce zase posunula o úroveň výš.

Studenti a studentky 1. a 2. ročníku vytvořili zcela novou prezentaci, která nyní ladí s barvami školy; navíc ji zbavili grafických a jiných nedostatků. Dále jsme obohatili náš program o zásady zdravého stravování, takže žáci, kteří nás přijdou navštívit, se dozví i informace o tom, jaké potraviny si vybírat a na co si při jídle dát pozor. Rovněž jsme začali vyrábět novou nástěnku informující o množství cukru v nápojích, která se tentokrát zabývá energetickými nápoji, jež většina studentů denně pije.

V tomto školním roce jsme zorganizovali a uspořádali neuvěřitelných 32 přednášek pro více než 700 žáků základních i středních škol z Opavy a okolí.

A i my jsme se vzdělávali. Absolvovali jsme dvě školení, první v listopadu 2022, kdy jsme se učili správně pracovat s potravinovou a nápojovou pyramidou. Druhá proběhla v lednu 2023, kdy jsme pod vedením fyzioterapeutky a nutriční poradkyně paní Urbančíkové absolvovali přednášku o zdravém stravování.

Projekt dává svým členům možnost dozvědět se plno informací o poruchách příjmu potravy, zdravé stravě, naučí je zvládat stresové situace, mluvit a prezentovat před lidmi a také si tvoří portfolio pro budoucí profese.

Ráda bych tímto poděkovala všem členům projektu, kteří se aktivně podílí na jeho fungování a věnují tak svůj volný čas něčemu, co má smysl. Velké díky!

Za projekt Help P3