Cyklovýlet do Budišova nad Budišovkou a akce na konec roku

V pondělí 26. června se třída 1. A v doprovodu pana Friče a pana Tolocha vydala na dvoudenní cyklovýlet. Toto dobrodružství jsme společně naplánovali na lyžařském kurzu, a abychom to neměli tak jednoduché, chtěli jsme spát ve stanech!

Z Opavy jsme vyrazili v pondělí hned ráno, protože nás čekala dlouhá a náročná cesta. Ta vedla přes Žimrovice, Hradec nad Moravicí, Lipinu, Melč a Kružberk. Museli jsme zdolat několik kopců či překážek na trase a projet zarostlou cestou necestou v metrové trávě, což pro některé z nás bylo velmi náročné. S přibývajícími kilometry ubývalo sil, ale otevřená Jednota v Budišově táhla všechny kupředu.

Konečně jsme dorazili do cílového města, koupili jsme si pořádnou svačinu a velké zásoby na odpolední hodiny. Od obchodu nám stačilo dojet pouze pár set metrů a byli jsme v kempu. Uklidili jsme kola a vrhli se do stavění stanů. Pro některé bojový úkol, ale opět se ukázalo, že držíme při sobě a společně se nám podařilo postavit všechny stany.

Když už jsme měli svá zázemí a v nich vybalené věci, vzali jsme si plavky, vyrazili k nedalekému jezeru a mohl nastat zasloužený odpočinek. Někteří odvážlivci toho ale neměli dost a do jezera ihned skočili.

Po návratu do kempu jsme plně obsadili volejbalové hřiště a zábava mohla začít. Zkušenosti nabyté ve volejbalovém oddílu SSKSG se projevily, a tak jsme celkem s přehledem porazili o dva roky starší stavaře z Havířova.

Večer přišla na řadu opékačka u táboráku. Špekáčky provoněly celý kemp a kytara rozezpívala všechny účastníky našeho výletu. U ohně jsme se také rozloučili s panem učitelem „Jerrym“ Tolochem, kterému přejeme vše nejlepší na jeho dobrodružných cestách. Věříme, že na nás nezapomene – nám bude chybět.

Další den jsme ráno po výborné snídani složili stany, sbalili věci a byli připraveni na cestu zpátky. Ta uběhla velmi rychle a my náš výlet zakončili pizzou v kylešovském Areálu Zdraví se 70 kilometry v nohách.

Domů jsme sice přijeli unavení a zmoklí, ale tento výlet jsme si užili a musíme poděkovat učitelům za skvělou atmosféru a samozřejmě našemu cyklistovi Karlovi Najserovi za naplánování té nejlepší trasy.

Jelikož nám celý další týden přálo počasí, rozhodli jsme se zakončit 1. ročník návštěvou nově zrekonstruovaného Stříbrného jezera, kolem kterého jsme uklízeli odpadky. Ani se nám nechtělo věřit, že jsme za půldruhé hodiny schopni nasbírat čtyři plné pytle odpadu. Poté jsme si půjčili rafty, koupali jsme se a užili jsme si předposlední den školy.

Popsané dny nám přinesly řadu báječných zážitků a už se těšíme na další společně strávené chvíle.