Kámen – dřevo – pizza – nahoru – dolů

Ve dnech 26. a 27. června se třída 1. C vydala na odbornou exkurzi do Rožnova pod Radhoštěm.

Pondělní ráno nám začalo srazem na východním nádraží v Opavě už pět minut před sedmou hodinou.

Hromada přestupů nás neodradila a my se celkem čtyřmi vlaky dostali až do Rožnova pod Radhoštem, kde na nás v hotelu Bečva čekaly připravené pokoje.

Chvilku jsme si odpočinuli a pak se po skupinkách vydali do nedalekého Světa kamenů. Později jsme kámen vyměnili za dřevo a objevili se v dřevěném městečku, které jsme za doprovodu četných průvodcových informací prošli křížem krážem. Městečko bylo pěkné a zajímavou formou nám přiblížilo život lidí v minulosti. 

Večer nás nohy neuvěřitelně bolely, ale i přesto většina z nás vyrazila do místní pizzerie na večeři v italském stylu aneb pizza. Dosyta najedení jsme mohli absolvovat volný program, my s holkama jsme třeba vyrazily kousek dál a do kopce na zříceninu hradu Rožnov. Večerka byla klasicky v deset hodin, všichni šli brzy na kutě, aby byli dobře vyspaní na ranní balení, uklízení a následující týmovou hru. Lezli jsme nahoru, dolů a zase znova, dopoledne bylo náročné, ale výhled z Jurkovičovy rozhledny stál za to.

Jako pestré zakončení výletu nám posloužila místní výrobna a prodejna svíček, ze které jsme rozhodně neodcházeli s prázdnou.

V hotelu jsme si vyzvedli dříve odložené věci a vydali se na naši poslední stanici, rožnovské nádraží. Cesta vlakem utekla rychle, sice jsme se s těmi přestupy moc nevyspali, a někteří z nás ani neposeděli, ale domů jsme dojeli s dobrou náladou, fajn zážitky a vědomím, že jsme si výlet užili.