Výlet do Štramberka

Dne 25.  června se třída 1. B, s učitelským doprovodem paní Morcinkové a paní Hoňkové, vydala na třídenní školní exkurzi do Štramberka a jeho okolí.

Na místo jsme se dopravili vlakem a autobusem a hned nato jsme se vydali prozkoumat jeskyni Šipka. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací o historii jeskyně, o nálezu neandrtálské čelisti nebo o vzniku a složení jeskyně. Dále jsme měli rozchod na náměstí, kde jsme nemohli přijít o návštěvu prodejny Štramberských uší.

Poté jsme vystoupali 136 schodů nahoru na rozhlednu Bílá hora, odkud byl krásný výhled na celou oblast. 

Druhý den nás čekal celodenní výlet s výšlapem na Červený kámen. Při cestě lesem jsme se rozdělili a poté i trochu ztratili některé účastníky, ale nakonec jsme všichni k Červenému kameni došli. Bohužel, k našemu zklamání, nebyl červený. Odměnou za naše úsilí nám byl oběd v Kopřivnici, po kterém jsme se vydali zase zpátky do kempu. Tam jsme si odpočinuli a celý den zakončili společným táborákem s malým překvapením.

Třetí den ráno jsme si sbalili věci a šli z kempu do Štramberka, kde jsme navštívili expozici Aqua-Terra. Pozorovali jsme exotická zvířata. Měli jsme možnost si je i pohladit a pár odvážlivců si nechalo dát za krk hada. Během prohlídky začalo pršet, a tak jsme se museli na chvíli schovat. Poslední naší zastávkou měla být botanická zahrada, která ale byla zavřená. Místo toho jsme s paní učitelkou Hoňkovou pojmenovávali rostliny, které rostly kolem nás a cestou na nádraží. Domů jsme sice všichni přijeli zmoklí, ale s veselou náladou a plní vzpomínek na tento krásný výlet.