GymplFest – gejzír energie a radosti z hudby

Ve dnech 18. a 19. června proběhl historicky první GymplFest Slezského gymnázia. Dvoudenní akce navazovala na tradici charitativních koncertů GymplBands. Jaké pocity jsme si odnesli?

Na GymplFestu jsem byla jako organizátor a zároveň i moderátor. Byla to pro mě úžasná zkušenost, protože jsem se nikdy předtím s něčím takovým nepotýkala. Moderovali jsme celkem tři, ze začátku jsme cítili stres a tlak, ten však rychle opadl. Oba dny nám ze začátku pršelo, ale někteří se přesto nenechali zastrašit a dorazili. Myslím, že na GymplFestu byla skvělá a přátelská atmosféra, kterou jsme si všichni moc užívali.

Jana Moravcová

GymplFest jsem pomáhala organizovat a také jsem moderovala. Odnáším si spoustu nových zkušeností. Ačkoliv publikum bylo poněkud skromné, my i účinkující jsme si celý víkend moc užili a všichni se již těšíme na příští GymplBands. Ten se vrátí ke své tradiční podobě v Klubu ART.

Johana Prokešová

Naše dívčí duo Bez Bicích vzniklo právě za účelem vystoupení na GymplFestu. Měly jsme možnost ukázat své pěvecké dovednosti. Pro tuto příležitost jsme si připravily rozmanitý repertoár písniček. Původně s námi měla vystupovat klávesačka Aduš Klubalová, která se ale bohužel nakonec nemohla účastnit.

Bylo nám ctí odstartovat druhý den GymplFestu a těšíme se na další možné příležitosti. 

Olga Suchopárová

Proč chodím na školní koncerty? Na nic nehraji a ze zásady (a pro dobro ostatních) nezpívám. Přesto jsem si GymplFest nenechala ujít a opět jsem byla nadšená. Viděla jsem obrovské nasazení účinkujících. Viděla jsem kamarádství, vzájemnou podporu a čirou radost z hudby. Viděla jsem současné i bývalé žáky zářit na pódiu společně s učiteli. Viděla jsem absolventy, kteří od maturity neuvěřitelně osobnostně vyrostli. Byla jsem tam, sledovala tohle všechno z první řady a tleskala jsem jako blázen, protože to bylo nádherné.

Děkuji za GymplFest.

Mgr. Zdeňka Morcinková