Letní ozdravný pobyt 2023 

29. května 2023 v 8.00 se vydaly třídy 2. A a 2. B na letní ozdravný pobyt do areálu Přístav u Žermanické přehrady v Soběšovicích. Přesun z Opavy byl poněkud netradiční.

Žáci i s učitelským doprovodem (Mgr. Frič, Mgr. Hertlová, Mgr. Kollár, Mgr. Tkáčová, Mgr. Toloch) se do areálu vypravili na kolech. Po celých 70 kilometrů příjemně svítilo slunce a lehký vánek dodal účastníkům výletu druhý dech. První skupina do cíle dorazila již ve 12.30 a do hodiny už odpočívali na svých pokojích všichni. 

První den byl mimo cestu odpočinkovým. Proběhlo zahájení kurzu a rozdělení do družstev, ve kterých jsme pak trávili většinu času. 

Druhý den byl už od rána nabitý aktivitami. Vyzkoušeli jsme si jízdu v kánoích, na šlapadlech nebo na paddleboardu. Součástí programu byla také příprava na turnaj v plážovém volejbale, který se měl konat další den. Týmy si zároveň naplánovaly trasu okolo Těrlické přehrady. Dále jsme si také poslechli přednášku o první pomoci a na závěr zahráli ringo. Každý den v našem osobním volnu nám bylo zpřístupněno náčiní k vodním sportům. Nikdo z nás se tedy nenudil a v areálu bylo pořád co dělat. 

Třetí den pro tři z pěti týmů započal námi naplánovanou cyklovyjížďkou. Další dva týmy mezitím odehrávaly již zmiňovaný turnaj v plážovém volejbale. Po odpoledním klidu se činnost jednotlivých družstev prohodila. Po večeři se proti sobě utkaly finálové skupiny, ze kterých vzešli vítězové. 

Čtvrtý, tedy poslední den s programem, pro nás znamenal další turnaj. Tentokrát ale v softballe. Ten se odehrál na nedalekém hřišti. Učitelé vyslyšeli naše přání a umožnili nám, aby mezi sebou obě třídy soupeřily. Atmosféra byla velmi soutěživá a dopoledne jsme si moc užili. Po obědové pauze a osobním volnu se třídní kolektivy zúčastnily stmelovacích aktivit s třídními učiteli. 

Poslední den pobytu byl velmi krátký. Chvíli po snídani jsme vyrazili zpět do Opavy. Cesta díky novým zážitkům a zkušenostem ubíhala rychle a zanedlouho jsme se loučili na parkovišti u školy.

Letní ozdravný pobyt byl pro nás příjemným odreagováním a vytržením z repetitivního režimu. Naučili jsme se spoustu nových věcí a opět se o něco více sblížili se svými spolužáky.