SGO má na svém kontě 2. místo v celostátní soutěži

Kladete si otázku, proč se v dnešní přetechnizované moderní době věnovat poezii a próze? Prostě proto, že je to milé, je to takové pohlazení po duši.

Čtvrtlístek – přednesová soutěž – má již dvanáctiletou tradici. Zúčastnilo se a účastní se jí mnoho mladých lidí, kteří mají cit pro „krásno“.

Naše Slezské gymnázium se letos (a již poněkolikáté) rozhodlo dokázat, že i my umíme být poetičtí. A povedlo se. Do celostátního kola v Děčíně se po předchozím regionálním kole v Ostravě a školním kole na Slezském gymnáziu probojovala Alice Molovčáková z 1. C.

Ač jedna z nejmladších, získala si sympatie poroty, složené ze zástupců kulturních organizací a profesionálních herců (jmenujme např. herečku Stanislavu Jachnickou). Dramatizací fejetonu Marka Ebena a textu Meluzína Jana Podobského zaujala porotu natolik, že jí udělila 2. místo.

Je to obrovský úspěch jak pro Alici, tak pro naše gymnázium. Konkurence byla opravdu velká a do poslední chvíle si nikdo netroufal odhadnout, kdo se umístí na předních pozicích.

Děkujeme Alici, jak skvěle reprezentovala naši školu.

A závěrem přidáváme motto soutěže: Recitovat znamená nechat od srdce k ústům volnou cestu.