Opavský Den dětí

Během tohoto víkendu, přesněji 3. června, jsme se ve spolupráci s městem zapojili do organizace Opavského Dne dětí v Městských sadech. 

Během dne si děti mohly vyzkoušet několik věcí jak u našeho stanoviště, tak i u ostatních. My jsme si pro ně připravili vyrábění létajícího motýla, překážkovou dráhu zakončenou střelbou z nerf pistolí a malování na obličej. Děti byly opravdu spokojené a některé z nich se k nám s úsměvem vracely. Ohromující pozornost upoutaly nerfky s neočekávanou trefovací úspěšností, od kterých rodiče museli děti doslova odtrhávat. 

Největší úsilí vynaložily holky, které s trpělivostí malovaly na obličej všem dětem. Ty byly ochotné čekat i více než 20 minut! 

Na tváři nám vykouzlily úsměvy nejen děti. Bylo krásné pozorovat i milující rodiče, kteří své ratolesti radostně doprovázeli a pomáhali jim. A co by to byl za den dětí bez sladkostí? Za účast na každé části našeho stanoviště si přítomní mohli odnést sladkou odměnu ve formě bonbonu. 

Tento den jsme si náramně užili i my a jsme rádi za nové zkušenosti. Chceme ještě citovat některé studenty, kteří byli součástí této akce:

Zuzana Kovalčíková: „Měla jsem na Dni dětí stanoviště zaměřené na sestřelování plastových lahví nerfkama. Odhadem tímto stanovištěm prošlo alespoň 50 dětí. Děti to velice bavilo, dokonce i rodiče se zapojili, buď aby dětem pomohli, sami si to vyzkoušeli, nebo aby si se svými ratolestmi zasoutěžili. Mně osobně stanoviště také bavilo, byla jsem ráda, že si to všichni užívají.“

Adéla Vondřejcová: „Na našem stanovišti jsme malovali na obličeje. Zájem byl opravdu obrovský! Děti si vybíraly mezi hadem, fotbalovým míčem, včelkou, kočičími vousky a květinami, které bezesporu sklidily největší úspěch. Po celé odpoledne vládla příjemná atmosféra, proto jsem si první červnovou sobotu velmi užila a těším se na další akce tohoto typu.“

Eliška Laryšová: „Společně s Adél a Emou jsme měly na starost stanoviště s malováním na obličej. Myslím, že se dětem výsledný výtvor líbil, rodiče se usmívali a my jsme se otáčely, jak nejrychleji jsme dovedly. Naším stanovištěm prošlo okolo 90 dětí, některé i několikrát. Den dětí jsem si moc užila a těším se na příští rok.“

Dále se také zúčastnila Ema Vontrobová a Anežka Tvarůžková.

Za projekt Metanoia