Studijní pobyt v Torrevieja

V rámci programu Erasmus+ vyjely 17. dubna 2023 dvě studentky ze 3. A (Alena Kadlubiecová a Rozálie Muráňová) na dvoutýdenní mobilitu do španělského města Torrevieja.

Během těchto dvou týdnů jsme navštěvovaly místní jazykovou školu Escuela Oficial de Idiomas de Torrevieja. V dopoledních hodinách (9.00-13.00) jsme chodily na hodiny španělštiny pro cizince. Navštěvovaly jsme úroveň B1 a B2, vždy se vyučovalo ve dvouhodinových blocích.
Po dopoledním vyučování jsme jely do apartmánu na oběd. Nějaké těstoviny to většinou zachránily 🙂 Náš apartmán se nacházel poblíž nejkrásnější pláže La Mata, která byla pro nás velmi příjemným místem k relaxaci.
Na odpolední vyučování (17.00-19.00) jsme chodily na angličtinu, kterou vyučovala Alicia Estañ Cerezo, koordinátorka Erasmus+ na tamější škole. Během celé mobility jsme v ní měly velkou oporu. O víkendu nás Alicia vzala na paddleboard a seznámila nás s tím, jak se na pláži chovají místní. Škola nám dále umožnila zúčastnit se exkurze na nedaleký ostrov Tabarca a navštívily jsme největší turistický tahák Torrevieja – jezero Laguna Rosa.
Během mobility jsme si nenechaly ujít ani typická španělská jídla jako tapas, paellu nebo tortillu de patatas. To hlavní, co nám mobilita ale určitě dala, je to, že jsme měly možnost poznat běžný život v ne až tak velkém španělském městě a seznámit se s lidmi mluvícími jiným jazykem a reprezentujícími jinou kulturu.
Poslední den teploměr ukazoval venkovní teplotu 34 °C, takže nám asi všichni budou věřit, že jsme po návratu nevěděly, jak se vlastně oblékat 🙂
Chceme moc poděkovat panu učiteli Plačkovi a Alicii za zrealizování mobility.