Náš dějepisný tým se výzev neleká

Těsně před Velikonoci se uskutečnilo krajské kolo Dějepisné soutěže studentů gymnázií ČR a SR.

Když nám na začátku roku dala naše učitelka dějepisu možnost reprezentovat školu na dějepisné olympiádě týmů, přinejmenším já moc dlouho neváhal. Nejen že by nám naše účast přinesla omluvenou absenci, ale ještě k tomu bylo dáno zajímavé téma studené války v Evropě. A nakonec, je přeci fajn občas někam vyjet a něco si zkusit.

Ve středu 6. dubna jsme tedy vyrazili do Bohumína. Na zdejším gymnáziu, které soutěž hostilo, se sešlo 19 tříčlenných týmů, každý v doprovodu dějepisáře či dějepisářky. V 10 hodin dopoledne nám byly po krátkém uvítání rozdány testy, na jejichž vyplnění jsme dostali rovnou hodinu. Otázky sice nebyly jednoduché, koneckonců, posuďte sami, ale díky dlouhé přípravě se nám většinu podařilo úspěšně vyplnit.

Po odevzdání a zdánlivě nekonečné hodině čekání byly vyhlášeny výsledky. Skončili jsme o chlup pátí. Ačkoliv jsme možná doufali ve víc, nemůžeme být s naším výsledkem nespokojeni.

A tak jako tak to byla zajímavá zkušenost, a proto jsem rád, že jsem dostal možnost si takovéto týmové dějepisné klání vyzkoušet.