Strávili jsme 24 hodin s knihami Agathy Christie

Nastal pátek 24. března 2023 – na pátek se celkem přirozeně těší snad všichni studenti. Avšak nás 14 statečných v místnosti 206 se těšilo z jiného důvodu.

Účastnili jsme se totiž akce 24 hodin s knihou. Hodlali jsme se tak stát na 24 hodin detektivy z románů Agathy Christie a luštit společně záhady Černochova ostrova, s Herculem Poirotem jet v luxusním kupé Orient expresu a plavit se na Nilu. Byli jsme plně vyzbrojeni cukrem a kofeinem proti únavě. Nejvíce nám pomohly aktivity, jako neustálé skládání puzzle, vybarvování krásných mandal nebo pletení a háčkování.

První knihu s názvem A pak nezbyl žádný (původně Deset malých černoušků) jsme přečetli v cuku letu. Noc se však neobešla bez komplikací, protože přišla na řadu kniha Vražda v Orient expresu a s ní i složitá francouzská slova, u kterých nám výslovnost dělala problém. Nakonec jsme i tenhle případ vyřešili a zbyl nám čas na poslední, bonusovou knihu, a to Smrt na Nilu.

Nečekalo nás jen samotné čtení, ale také zajímavosti ze života Agathy Christie, zásady klasické detektivky, srovnání různých verzí filmové adaptace, prezentace o Orient expresu a tajenka, která byla rozmístěná všude možně po škole.

I když jsme se ráno vraceli domů úplně vyčerpaní a unavení, jsme moc rádi za tenhle nevšední zážitek.

Regionální televize Polar o akci vysílala krátkou reportáž – najdete ji zde. Dívejte se od 4. minuty a 30. vteřiny.