Lyžařský kurz 2023 – druhé kolo

V neděli 12. března se naše třídy 1. A a 1. B sešly na parkovišti vedle školy, abychom společně vyrazili do Malé Morávky na dlouho očekávaný lyžařský kurz. Počasí nám toho dne přálo, sluníčko svítilo a i teplota byla příjemná.

I přes množství kufrů, tašek, lyží a běžek jsme se přece jen všichni naskládali do dvou autobusů a vyrazili vstříc horskému sluníčku. Na chatu jsme dorazili před polednem, po rychlém vybalení a obhlídce pokojů jsme šli na oběd. Po krátké pauze a rozřazení do skupin jsme vyrazili na běžky.

Cestu k zasněžené běžkařské stopě jsme si kvůli teplejšímu počasí museli vyjít trochu rozbahněným lesem v běžkařských botách. Pro některé to byla vůbec první zkušenost s běžkami. Nejprve proběhla rozcvička a krátká instruktáž, po které již přišly první uběhnuté metry a také první pády. Některá družstva se vydala směrem ke sjezdovce Kopřivná, kde se dočkala pauzy a teplého čaje na zahřátí.

Druhý den jsme vyrazili na snowboard a lyže. Ke sjezdovce a zpátky nás každý den vezl skibus. První den proběhlo ještě pár změn v družstvech. Večer jsme se rozdělili na poloviny, někteří šli do bazénu a jiní do tělocvičny.

Třetí den, tedy v úterý, nemělo na Karlově ani Malé Morávce panovat pěkné počasí, a tak se rozhodlo, že půjdeme raději na Praděd na běžky, na které jsme původně měli jet v až pátek. Bohužel nás na Pradědu dostihlo typické „pradědovské“ počasí. Sněžilo a byla hustá mlha. Skibusem jsme vyjeli až na Ovčárnu. Na Figuře jsme nasadili běžky a vyrazili jsme směr Švýcárna. V husté mlze se naštěstí nikdo neztratil. Všichni jsme ale ocenili teplý čaj a oběd na Švýcárně. Večer nás ještě čekala přednáška o jízdě na snowboardu od pana učitele Rojka.

Středu jsme konečně strávili na sjezdovce. Některé sjezdovky byly jako z ledu a zapříčinily tak několik pádů. Žádný ovšem nebyl vážný a všichni se hned postavili zpátky na nohy. Po večeři nás čekala přednáška o běžeckém lyžování v podání paní učitelky Podrazké a pana učitele Tolocha .

Ve čtvrtek se nám s počasím poštěstilo, a tak mohlo dojít i na různé lyžařské hry na sněhu. Díky krásnému počasí jsme si lyžování a jízdu na snowboardu mohli užívat celý den. Poslední večer na horách jsme se po večeři všichni sešli ve společenských prostorách. Někteří hráli hry, ostatní zpívali s kytarovým doprovodem pana učitele Rojka. Někteří jsme u společného zpívání zůstali dokonce tak dlouho, že jsme skoro nestihli večerku a kufry jsme balili až ráno.

V pátek nám opět vysvitlo sluníčko a my jsme si tak mohli krásně užít poslední jízdy po svazích a zřejmě také poslední letošní sníh. Před polednem jsme vyrazili zpátky na chatu a po obědě domů.

Všichni jsme si tento týden užili a domů jsme se vraceli unavení, plní zážitků a šťastní z nových nebo upevněných přátelství.