Oblastním turnajem v sudoku se naši proluštili ke stříbru

V pátek 10. března 2023 se na Slezském gymnáziu konal po kovidové pauze další ročník turnaje tříčlenných družstev v sudoku, kterého se zúčastnily týmy z pěti měst Moravskoslezského kraje. Kompletní zadání bylo vytvořeno účastníky Mistrovství světa – mistry v sudoku z HALAS (Hráčská asociace logických her a sudoku).

Tříkolová soutěž prověřila mladé řešitele v rychlosti (první kolo trvalo 60 minut a nabídlo celkem 36 tabulek sudoku různého typu a úrovně), v kombinačních schopnostech (druhé kolo obsahovalo celkem 10 tabulek propojených „červími děrami“) a v neposlední řadě i týmovosti (třetí kolo vyžadovalo poskládat několik sudoku tabulek jako puzzle a pak je vyřešit).

Všech 17 týmů, které do Opavy přijely z širokého okolí (Třinec, Bruntál, Krnov, Nový Jičín atd.), předvedlo velmi kvalitní výkony, nikdo nezklamal a po turnaji mohli mít ze sebe jeho účastníci dobrý pocit. Vítězný tým s názvem Kolemjdoucí to neměl daleko, protože přišel ze Střední průmyslové a umělecké školy Opava. Na druhém místě byl domácí tým G7 ve složení Matyáš Svrček, Aneta Grueberová a Vanda Vontrobová (všichni 4. C). Bronzovou pozici obsadil tým Stavebka 1 z opavské Stavební průmyslovky. Vítězný tým postoupil na Mistrovství ČR tříčlenných týmů v sudoku, které proběhne tradičně v brněnském VIDA centru.