Únorová Středeční přednáška nám poskytla důležité informace

Dne 15. února jsme byli v Klubu ART účastníky přednášky pod názvem „Zásady zubní hygieny“, kterou vedla Ing. Iveta Bryjová.

Je nejen učitelkou na našem gymnáziu, ale na Slezské univerzitě také vede výuku v oboru dentální hygieny a její studentky (společně s absolventkou naší školy Klárou Kuličkovou) se prezentace aktivně účastnily.

Děvčata nás provedla oborem dentální hygiena, seznámila nás s případnými hrozbami, když se o svou ústní dutinu nebudeme řádně a pečlivě starat. Promítlo se sem například téma zubní kámen, který se zdá nezávažným, způsobuje však odsunutí dásně, které může vést po odstranění až ke známé paradentóze. Vyskytla se i další témata, kupříkladu bělení zubů či zubní kazy nebo jak si vybrat správný kartáček a jakou techniku používat při čištění zubů. Přednášející poukázaly na mýty o zubech, třeba „Těhotenství mi zničilo zuby“, „Umělé zuby = žádné starosti“ atd. Z celého povídání vyplynul fakt, že jedině „Žádný plak znamená žádné kazy.“ Na závěr jsme se zúčastnili kvízu o úžasné ceny související s péčí o ústní dutinu.

Tímto bychom chtěli paní Bryjové a jejím studentkám opravdu moc poděkovat – byly jste úžasné!

A nezapomeňte: Jedině bez plaku nemají kazy šanci!