Italský Erasmus na SGO

V rámci  Erasmus+  nás 5. – 10. února navštívila skupina italských studentů. Ti se vzdělávají  na střední škole v Albě poblíž Turína a s naším gymnáziem navázali spolupráci díky programu “Watering our future”. 

První dny byly věnovány zejména vzájemnému seznamování. Italská i česká skupina si tedy připravila prezentace o škole, zájmových aktivitách v rámci školy či historii dané země. Nechyběl ani kahoot o ceny či ochutnávka typických sladkostí. 

Naši Emisaři si také připravili speciální pokusy s vysvětlením, které demonstrovaly vznik vody a dalších chemických látek. 

Italští studenti však netrávili čas pouze ve škole, ale zavítali i do přilehlého okolí Opavy.  Navštívili např. Hradec nad Moravicí či Raduň, kde se jejich průvodci stali studenti SGO, kteří jim představili nejen  historické milníky, ale  výklad navíc obohatili o své zážitky v daném místě, což u posluchačů sklidilo úspěch.  

Předposlední den byl speciální, protože se celá mobilita vydala do podhůří Jeseníků. Zde si prošla malebnou Karlovu Studánku, ochutnala léčivé prameny a poté si vyzkoušela běžkování v čerstvém sněhu. I přes případné pády se mobilita vrátila do Opavy s dobrou náladou, která přetrvala až do pozdních hodin na rozlučkovém večeru. Ten proběhl v Klubu ART, kde se za hudebního doprovodu DJ Tom&Jerry studenti neformálně rozloučili a zároveň si zatančili. Slanou tečkou večera byla pizza.  

Celkově se italská návštěva povedla, někteří studenti stihli navázat i přátelství, ale hlavně jsme se všichni procvičili v angličtině a schopnosti komunikovat.