Známe vítězné snímky Oka prázdnin

Letošním tématem školní fotografické soutěže Oko prázdnin byly prostě „Prázdniny“. Jako vždy měli naši žáci naprosto volnou ruku v tvorbě. Výstavu fotografií najdete ve II. patře Slezského gymnázia.

Podle nás porotců je velmi klíčové nechat vás samostatně tvořit, projevit váš názor. Zkoušíte nové způsoby tvorby, díváte se na téma svým pohledem v hledáčku. Někteří z vás sáhnou po analogové fotografii, polaroidu, happeningu, úpravě fotek, netradičním formátu, koláži. Někdo jde na focení obsahově přes emoce, sociální témata. Pokud jste ještě snímky neviděli, stále máte možnost v relaxační zóně II. patra.

Letos se zúčastnilo 21 fotografů. V žákovském hodnocení 1. místo obsadil snímek Prázdniny od Kateřiny Baluškové ze 4. A, 2. místa se chopil Kristián West z 1. A se snímkem Cestou necestou, 3 . místo obsadila Aneta Moravcová z 1. C se snímkem Něco na tom bude.

Odborná porota hodnotila takto:

1. místo

Vanda Vontrobová, 4. C / snímek: .

2. místo

Johana Bublíková, 2. B / snímek: Sólo, Kočka a noc

3. místo

Aneta Moravcová, 1. C / snímek: Něco na tom bude

Soutěž ale nekončí jen vyhlášením výsledků a předáním ocenění. Zúčastnění žáci měli možnost svou tvorbu konzultovat s fotografem Jiřím Štenckem. Slyšet, jak hodnotila porota, jak přemýšleli ve své tvorbě ostatní fotografové. A třeba se tak lépe připraví na další ročník soutěže, který odstartuje zase v září. Už teď se těšíme! Zároveň všem zúčastněným gratulujeme.