Dva kouzelné týdny v Bordeaux

Jak už většina z vás ví, je naše škola zapojená do programu Erasmus+. Já a Aneta Grueberová jsme vyrazily na individuální studijní mobilitu do Bordeaux, abychom se zapojily do výuky francouzštiny a dějepisu propojeného se zeměpisem na Lycée St Vincent de Paul.

Naše cesta začala v pondělí 7. listopadu na nádraží v Opavě a cestovaly jsme prakticky celý den. Náš každodenní program vypadal asi takto:

Spánek, dokud je to možné.

Zmatkování, že jdeme opět pozdě .

Dopolední vyučování, studovaly jsme francouzský jazyk a dějepis se zeměpisem, který zde mají spojený.

Vaření oběda, většinou nějaká rychlá studentská jídla, takže naše spotřeba těstovin byla úctyhodná.

Odpolední vyučování.

Program, který jsme si tvořily samy.

O naše bien-être se na škole postaraly hlavně paní Nicole Théolade-Pralier, koordinátorka výměnných pobytů, a Pauline Leynaert – projektová partnerka naší paní učitelky.

Během odpoledne jsem stihly navštívit galerii, několik památek UNESCO, projít velkou část města, vytvořit zmatky u pokladny, vystoupat na vyhlídku, ochutnat canelés a mnohem víc. Přestože předpověď počasí nevypadala dvakrát optimisticky, skoro nám nepršelo a my jsme mohly trávit celá odpoledne venku v krásných téměř 20°C, na což se rychle zvyká.

Dva týdny nám utekly jako voda a my už jsme si užívaly výhled na zasněženou krajinu České republiky a vzpomínaly na teplé Bordeaux.