Úspěšní bronzoví „dofáci“

Další dobrodružná bronzová expedice za námi, tentokrát v Beskydech. O čem že je řeč?

V sice krásné, ale trochu studené nedělní ráno se dvě skupiny bronzových účastníků programu DofE sešly v oblasti Beskyd a splnily závěrečnou fázi programu: dobrodružnou expedici. S plnou polní se děvčata vydala směrem na nejvyšší kopec Beskyd, Lysou horu. Odměnou za náročný výstup byl krásný výhled až na vrcholky slovenských Tater. Druhý den expedice byl pokořen i druhý nejvyšší vrchol, Smrk. Cesta tak byla opravdu fyzicky náročná, navíc připočtěte nelehký batoh na zádech. Přesto ale celou trasu děvčata zvládla na výbornou!

Studentky nejely na expedici jen tak „zbůhdarma“. Cestou plnily cíl, který si samy předem stanovily. Jedna skupina točila video o přežití v přírodě a přípravu na celou expedici. Druhá skupina fotila místní floru a vytvoří online herbář. Těšíme se na výsledky obou aktivit.

Že jste ještě neslyšeli o DofE? Že chodíte také rádi po horách a do přírody? Že byste se také chtěli zapojit? Neváhejte a kontaktujte paní učitelky Hertlovou nebo Kopťákovou pro víc informací. Budeme se těšit.