Ta naše stověžatá perla Evropy

Jak už je na SGO tradicí, vydali jsme se i my jako čtvrťáci na exkurzi do Prahy, kde jsme prošli mnoho krásných a zajímavých míst.

I přes prognózu nepříznivého počasí jsme se ve středu 21. září 2022 vypravili z Opavy. Cestou jsme si stihli zahrát pár společenských her a tím si zlepšit náladu z nehezkého počasí. Po příjezdu do našeho hlavního města se na nás dokonce usmálo i sluníčko a my jsme mohli začít s prozkoumáváním Prahy.

Jako první jsme si prošli Pražský hrad s katedrálou sv. Víta a s bazilikou sv. Jiří. Den jsme ukončili prohlídkou Zlaté uličky. Celou trasou nás prováděla paní průvodkyně, která s námi ve čtvrtek prošla i nad Vltavou se tyčící Vyšehrad. Zde jsme si prohlédli hřbitov významných osobností Slavín. Při výkladu jsme si také zopakovali postavy z dávné historie i novodobých dějin. Ve čtvrtek ještě následovala interaktivní prohlídka ČNB. Zlatým hřebem dne se pak stala návštěva Národního divadla a zhlédnutí činohry Maryša od bratří Mrštíků.

Poslední den našeho výletu jsme se vydali na exkurzi do Poslanecké sněmovny, dokonce jsme se mohli vyfotit u řečnického pultíku. Na závěr zájezdu jsem se šli podívat na expozice do Národního muzea. A po muzeu už nás čekala jen cesta domů a zasloužený odpočinek.

Třídenní výlet jsme si všichni užili a těšíme se na další společně strávené chvíle.