Hrátky s brush penem

V pátek 16. září jsme dostali jedinečnou příležitost zúčastnit se workshopu „Hrátky s brush penem“, který se odehrával odpoledne v učebně výtvarné výchovy.

Celou akci měla na starosti naše absolventka Lea Drastíková, která se toho suprově ujala. Jak to celé vlastně probíhalo? Studenti ze všech ročníků, a dokonce pan zástupce Karel Kučera se sešli v učebně, kde už bylo vše nachystáno. Připraveny byly akvarelové papíry, které jsou potřebné, aby se písmo nerozpíjelo, ukázky Leina písma a také fixy se speciálním hrotem. Ze začátku to bylo pro každého z nás náročné, ale díky radám a Leině trpělivosti jsme se už za krátký okamžik všichni zlepšili.

Jako cíl jsme si dali napsat svá jména, což se nám všem povedlo a ještě k tomu nás to bavilo. Těm, co to ještě nezkoušeli, můžeme jen doporučit, protože dnešní „Relaxuj s výtvarkou“ byl opravdu relax a máloco vás dokáže uvolnit stejně jako malování písmen.

Na závěr bychom ještě chtěli poděkovat paní učitelce Michaele Nové za to, že celou akci vymyslela, a již zmíněné Lei Drastíkové, která si pro nás i ve svém nabitém rozvrhu našla místo. A pro ty, co to dneska propásli, máme dobrou zprávu, Lea už začala vymýšlet další workshop! Takže neváhejte a příště přijďte! Věřím, že přiložené fotografie pořízené Ondrou Kovalčíkem vás přesvědčí o příjemné atmosféře, která prostupovala celým workshopem.