Učitelé o prázdninách rozhodně nezahálí

Ještě nezazvonil ani poslední zvonek tohoto školního roku, a čtveřice učitelů se už vydala na jazykové kurzy angličtiny do zahraničí. V rámci programu Erasmus+ zamířili na Maltu a do Edinburghu.

Edinburgh

Konkrétně do Edinburghu odletěli Mgr. Patrik Kavecký a Mgr. Radim Frič. Přesně o týden později se k nim přidaly Mgr. Jana Dümlerová a Mgr. Lenka Weiglhoferová. Každý z nich celkem absolvoval 40 hodin výuky angličtiny v jazykové škole Alba English. Ale člověk není živ jen školou, jak mohou potvrdit i naši studenti, a tak v odpoledních hodinách a o víkendech kromě plnění domácích úkolů poznávali místní pamětihodnosti a kulturu.

Malta

Vladimír Mikulik, Věra Podrazká a o týden později Stela Paterová.  V průběhu 14 dnů rozšířili své znalosti v angličtině v jazykové škole ESE.

Začátek léta se u některých z nás nesl v podobném duchu jako u studentů začátek školního roku. Usedli jsme totiž také do lavic a 14 dní jsme pilně studovali angličtinu v jazykové škole ESE na Maltě. Chvílemi jsme se dosti zapotili, a to nejen díky velmi teplému místnímu klimatu, ale hlavně při konverzování, plnění úkolů z učebnic, hraní her nebo při vyřizování běžných cestovatelských „problémů“. Ve škole jsme se seznámili s lidmi z různých koutů světa (Japonsko, Brazílie, Turecko, Jižní Korea, Itálie, Polsko, Slovensko…). Ve volných chvílích jsme poznávali krásy Malty, za zmínku stojí určitě hlavní město Malty Valletta s nádhernými uličkami,  dále ostrovy Gozo a Comino nebo městečko Mdina, tzv. “Tiché město”, kde zažijete opravdu oázu klidu a pohody. Čtrnáct dní uteklo jako voda a my – Mgr. Stela Paterová, Mgr. Věra Podrazká a Mgr. Vladimír Mikulík – jsme se vrátili šťastně domů plní zážitků a zkušeností.