S přípravou aktivit příštího školního roku jsme už začali

Začátkem příštího roku se uskuteční výměnný pobyt našich studentů ve Španělsku v rámci programu Erasmus+. Zároveň proběhne zlatá DofE expedice, která povede svatojakubskou cestou na úplném severu Španělska.

Dne 27. června 2022 si zájemci vyslechli přednášku Bc. Báry Plačkové o ergoterapii. Jedná se o léčebnou metodu, která pomáhá lidem po úrazech či onemocnění vrátit se do svého zaměstnání a ke svým zálibám. Hlavní myšlenkou je tedy zlepšit těmto lidem psychické zdraví, a to díky cvičení, protože se tak opět co nejvíce přiblíží životu, na který byli zvyklí. Studenti si vyzkoušeli jednotlivé cviky i v praxi. Základy těchto metod budou prezentovat ve španělské škole. Cílem výpravy bude předat tamějším studentům větší povědomí o duševním zdraví a ukázat jim aktivity (také v rámci projektu Metanoia) převážně ergoterapie a fyzioterapie.

První čtyři dny ve Španělsku budou věnovány svatojakubské pouti, která se půjde ze Santiaga de Compostela do města Muxía. Celkem asi 110 km. Účastní se všichni, ale především ti, kteří cestu uskuteční jako svou zlatou DofE expedici. Studenti se na dnešní schůzce dozvěděli mimo jiné, co a jak si zabalit na dlouhé treky, kudy cesta povede a co vše je čeká.

Těšte se s námi na září!

¡Buen Camino!