Poznávali jsme Hradec nad Moravicí z jiného úhlu

Předposlední školní den strávila třída 1. A v historickém duchu. Zamířila totiž na Hradec nad Moravicí, kde spolu se svým třídním učitelem Mgr. Plačkem prošla rozlehlé okolí zámku.

Výhodou byly bezpochyby znalosti našeho „průvodce“, protože díky krátkým historickým vstupům nám bylo umožněno propojit si školní učivo s konkrétním místem, a to právě Hradcem.

Věděli jste například, že Záviš z Falkenštejna si zde tajně vzal Kunhutu, vdovu po králi Přemyslu II. Otakarovi, nebo že byl Hradec dějištěm početného setkání komunistické mládeže a právě hotel Belaria byl vybudován pro komunistické politiky, kteří akci navštívili? My to po tomto výletu již víme a jsme rádi, že jsme mohli tuto známou lokalitu poznat i z jiných úhlů.

V závěru jsme procházkou tamními lesy došli k domu pana učitele, kde jsme si ve stínu stromů odpočinuli a osvěžili se džusem, který pro nás byl přichystán. Pak jsme se již vydali na nádraží a okolo 13 hod odjeli zpátky do Opavy s dobrým pocitem, že jsme smysluplně strávili čas s kamarády a že si odvážíme i pár nových znalostí, které můžeme předat dál.