Do přírody i do města

Ve dnech 23. a 24. června se třída 1. C zúčastnila hned dvou jednodenních výletů. Poznávali jsme jak přírodu v okolí Kružberku, tak i atrakce, které nabízí město Ostrava.

Ve čtvrtek ráno jsme se setkali na Východním nádraží v Opavě s doprovodem učitelů Mgr. Piky a Mgr. Mikulíka. Autobusem jsme vyrazili směr obec Kružberk. Po příjezdu jsme vystoupali vcelku náročným terénem ke zřícenině hradu, nyní tvořené pouze skromnými pozůstatky kamenné hradby. Potom jsme se vydali lesem k vodní nádrži Kružberk ležící na řece Moravici. Právě odtud je zásobována pitnou vodou většina obyvatel Opavy. Náš první výlet jsme zakončili v areálu Davidova mlýna, kde jsme měli možnost si zahrát minigolf nebo volejbal a fotbal.

V pátek jsme zavítali do Ostravy, opět s naším třídním učitelem Mgr. Pikou a Mgr. Kollárem. Vydali jsme se do centra Horník, kde jsme strávili sportovní dopoledne hrou adrenalinové Laser game. Po jedné hodině odpoledne jsme vyčerpaní doputovali do nákupního centra Forum Nová Karolina, abychom si na chvíli odpočinuli a občerstvili se. Poslední zastávkou byla komentovaná prohlídka vysokých pecí v Dolní oblasti Vítkovice. Dozvěděli jsme se informace o výrobě železa a historii celé oblasti. Součástí exkurze byl i výstup na věž Bolt Tower, která je nástavbou vysoké pece číslo 1, odkud jsme měli úžasný výhled na celé město.

Oba dny se vydařily i díky krásnému slunečnému počasí, které nás po celou dobu provázelo.