Objevovali jsme nejen Olomouc

V rámci školní poznávací exkurze třída 1. A navštívila ve dnech 22. – 23. června Olomouc a její přilehlé okolí.

Nejprve jsme se po náročné cestě v Olomouci vydali na FF UPOL na katedru romanistiky. Zde nás doc. Mgr. Daniel Nemrava, PhD., stručně seznámil se studiem španělštiny v Olomouci a poté jsme zbylý čas strávili s Mgr. Radimem Zámcem, PhD., který nám ukázal praktické využití moderních technologií v překladatelství.

Další zastávkou nám byl nedaleký Arcibiskupský palác s poutavou prohlídkou vnitřních prostor, kde byla k vidění místnost korunovace Františka Josefa I. nebo také salón, který navštívila Marie Terezie. Třešničkou na dortu bylo i to, že jsme potkali současného olomouckého arcibiskupa mons. Jana Graubnera.

 Večer jsme strávili v rozkvetlém Rozáriu, kde jsme povečeřeli formou „opékačky“. Zároveň jsme si zahráli společenské hry a utužili tak i naše vztahy a třídní kolektiv. Celou atmosféru nám zpříjemňovala námi vybraná muzika a samozřejmě všudypřítomné rozkvetlé květiny.

Druhý den jsme zahájili výbornou snídaní a již okolo 10 hodiny jsme seděli v MHD směr ZOO Olomouc. Samotná cesta byla doslova boj kdo s koho, protože jsme nebyli jediná třída, která mířila právě tam. V ZOO jsme se ale úspěšně sešli všichni, a tak jsme měli skoro 2 hodiny času na vlastní trasu. Tentýž den jsme se i vraceli zpátky do Opavy, i když nám to trvalo trochu déle kvůli náhradní dopravě.

Celý výlet jsme si náramně užili i díky našemu pedagogickému doprovodu Mgr. Plačkovi a Mgr. Hrubému, kteří nám zpestřovali výlet povídáním o historických monumentech Olomouce, ale i jejich osobními příběhy z dob studií.