Funny Briceová aneb Tereza Kavecká v hodině

Dne 24. 6. studenty 3.C navštívila herečka a operní pěvkyně Slezského divadla Tereza Kavecká.

Již dříve měli studenti jazykového a literárního semináře možnost vidět paní Kaveckou v muzikálu Funny Girl, kde ztvárnila hlavní roli Fanny Briceové. Představení mělo v řadách našich žáků velký úspěch, paní Kavecká byla na scéně úchvatná a představení sklidilo velký potlesk. Během muzikálu studenty napadaly otázky ohledně scény, zákulisí a samotné přípravy. Jelikož žáci nestihli všechny otázky položit hned po představení, oslovili své vyučující a požádali je o zařízení besedy s touto výjimečnou herečkou.

Již při příchodu se usmívala a vysílala pozitivní energii. Nejprve studentům pověděla něco málo o sobě a své cestě do Slezského divadla a potom přišly na řadu otázky. Víte, která otázka zajímala studenty jako první? Jak se vypořádává s líbacími scénami. Paní Kavecká prozradila, že například herec Roman Harok, který ztvárnil roli Nicka Arnsteina, je pro ni téměř jako divadelní manžel. Překvapilo je, kolik rolí si paní Kavecká pamatuje jen tak zpaměti – číslo přesáhlo neuvěřitelných 20.

Tato beseda žákům nastínila průběh divadelních představení v zákulisí. Ukázala jim, že ne všechno probíhá na scéně hladce, a hlavně jim dala možnost si osobně promluvit s Terezou Kaveckou.