Jak 2. B na ozdravném pobytu posilovala

Třída 2. B se ve dnech 6.10. června účastnila letního ozdravného pobytu, a to za doprovodu Mgr. Pilavkové, Mgr. Podrazké  a Mgr. Kollára.

Cíl byl jasný: přístav na Žermanické přehradě, kde jsme měli strávit pět dní plných zábavy. Přeprava tam nebyla vůbec jednoduchá. Před námi bylo nespočet kopců a nelehká cesta až do 70 km vzdálených „žermanek“. Ale i přes mnohdy rekordní čísla na cyklistických tachometrech jsme cestu všichni zvládli.

Když jsme dorazili na místo, čekalo nás pořádné občerstvení a důkladný odpočinek. Některé dny byly slunečné, jiné deštivé. My jsme si dokázali užívat obojí. Za hezkého počasí jsme hráli beach volejbal, ringo, cvičili aerobik. Nic nám ale nebránilo hrát softball i za nepříznivého počasí, kdy jsme pořádně zmokli.

Ve čtvrtek jsme se šli podívat po okolí Žermanické přehrady. Někteří z nás byli odvážní a dokonce se ve studené vodě i vykoupali. Večer jsme většinou chodili na šlapadla. Součástí pobytu byl také vodácký kurz na kánoích a kurz zdravovědy.

Na cestu zpět ale hlásili nepříznivé počasí. Hned jak jsme vyjeli, začalo pršet. Jeli jsme rychle, ale v první polovině cesty jsme pořádně zmokli. Kopce nám opět daly zabrat, ale domů jsme dojeli spokojení a plní společných zážitků. Z pobytu jsme si odnesli silnější nejen přátelství, ale také svaly na nohou.